Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st limefrukt till 1 tsk rivet skal och 1
  • 5 dl lättyoghurt naturell
  • 1.5 msk sötningsmedel strö-, alt rörsocker strö-
  • 3 msk valnötter grovt hackade

Garnera med:

4 st physalis (kapkrusbär)

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv limeskalet och pressa limesaften. Mät upp yoghurten i en skål.

2
Smält gelatinet på svag värme. Tillsätt gelatinlösningen, pressad limesaft och rivet limeskal samt sötningsmedel/ rörsocker strö- till yoghurten och rör om.

3
Fördela de grovhackade valnötterna i fyra vattensköljda portionsskålar och dela upp yoghurtblandningen i skålarna. Låt fromagen stå i kylen ett par timmar för att stelna.

4
Stjälp upp fromagen på fat och garnera med physalis och valnötter. Servera!