Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dragon torkad
- 2 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk maizena redning
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk fransk senap
- salt och peppar
- 4 st kotletter
- 1 msk smör eller margarin
Servera med:
klyftpotatis
morötter kokta
salladsblad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och koka ihop den med vinäger, dragon och 1 dl vatten, tills vattnet kokat in. Tillsätt resten av vattnet, fond och grädde och koka upp.
2
Red av såsen och smaksätt med soja, tomatpuré och senap. Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
3
Krydda kotletterna och stek i smör ca 4 minuter per sida. Servera med såsen och klyftpotatis, kokta morötter och salladsblad.