Du behöver
- 6 st potatis
- 1 st morot
- 1 l vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 500 g kassler
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl chilisås
- 1 msk sweet chilisås
- 2 dl riven ost
- 9 st körsbärstomater
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och morot och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i potatis- och morotsskivorna. Koka i 10 minuter. Häll av vattnet och ånga torrt.
2
Skär kasslern i knappt 1 cm tjocka skivor och lägg dem i mitten av en form. Lägg potatis- och morotsskivorna vid sidorna.
3
Vispa grädden lätt och blanda i chilisås, sweet chilisås och osten. Bred såsen över hela formen.
4
Dela tomaterna och strö över. Gratinera i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows