Du behöver
- 8 skiva skinkschnitzel av innanlår
- salt svartpeppar
- 16 st katrinplommon
- cocktailpinnar
- 2 msk smör
- 1 dl portvin t ex Grådask
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond konc
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
Servera med:
kokt potatis
vinbärsgelé
haricots verts
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Banka ut köttskivorna mellan plastfolie eller en plastpåse, med botten av en kastrull.
2
Salta och peppra köttskivorna. Lägg 1–2 katrinplommon på varje köttskiva. Rulla ihop till rulader och fäst med en cocktailpinne längs med ruladerna.
3
Bryn ruladerna i en stekpanna med smör. Lägg över ruladerna i en traktörpanna och tillsätt portvinet. Bräsera under lock i ca 10 minuter.
4
Sila av skyn och späd med vatten och kalvfond i en kastrull. Red av med vetemjölet utskakat med grädde i en redningsbägare, under ständig omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts. Glöm inte att ta bort cocktailpinnarna ur ruladerna innan serveringen.