Du behöver

  • 8 skiva skinkschnitzel av innanlår
  • salt svartpeppar
  • 16 st katrinplommon
  • cocktailpinnar
  • 2 msk smör
  • 1 dl portvin t ex Grådask
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond konc
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde

Servera med:

kokt potatis
vinbärsgelé
haricots verts

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Banka ut köttskivorna mellan plastfolie eller en plastpåse, med botten av en kastrull.

2
Salta och peppra köttskivorna. Lägg 1–2 katrinplommon på varje köttskiva. Rulla ihop till rulader och fäst med en cocktailpinne längs med ruladerna.

3
Bryn ruladerna i en stekpanna med smör. Lägg över ruladerna i en traktörpanna och tillsätt portvinet. Bräsera under lock i ca 10 minuter.

4
Sila av skyn och späd med vatten och kalvfond i en kastrull. Red av med vetemjölet utskakat med grädde i en redningsbägare, under ständig omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts. Glöm inte att ta bort cocktailpinnarna ur ruladerna innan serveringen.