Du behöver

  • 500 g laxfilé färsk
  • 1 msk salt
  • 4 prt matvete
  • vatten
  • 2 st salladslökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt svartpeppar
  • dill
  • 2 st lime

Salsa:

0.5 st mango
1 st tomat stor
2 tsk kycklingfond konc
1 msk sirap vit
1 st lime
salt svartpeppar

Servera med:

lime halvor
dill grovhackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén skinnfri och dela laxen i stora kuber. Lägg kuberna i en plastpåse med salt och skaka om. Låt påsen ligga i kylen i ca 1 timme.

2
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Skär salladslöken i skivor. Ansa och skär svampen i bitar och stek den i smör. Salta och peppra. Blanda svampen med salladslök och matvete. Lägg upp på ett stort fat eller tallrikar.

4
Salsa: Skär mango i skalfria bitar och lägg i en matberedare tillsammans med en stor tomat. Mixa till en salsa och smaksätt med kycklingfond, sirap, pressad limesaft, salt och peppar. Häll upp i såssnipa.

5
Lägg laxen i ett durkslag och spola snabbt av den med kallt vatten. Lägg upp bitarna på ett dubbelvikt hushållspapper och torka av dem.

6
Hetta upp en stekpanna med ytterst lite smör och stek fisken runt om, ca 5 minuter. Peppra lätt. Lägg laxen ovanpå salladen och servera med salsan och limehalvor. Strö över grovhackad dill.