Du behöver

  • 5.5 st päron
  • saft av 1 citron

Pajdeg:

200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 st ägg
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk mandelspån

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skala päronen och gröp ur kärnhuset. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar.

2
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i.

3
Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Lägg i päronhalvorna med den kupiga sidan upp.

4
Smält smöret och blanda i socker, mjöl och vaniljsocker. Bred över päronen, strö över mandelspån och grädda i 25–30 minuter.