Du behöver

  • 800 g rostbiff av lamm
  • 2 st gula lökar
  • 3 msk smör
  • salt svartpeppar
  • 1 st kanelstång
  • 0.5 g saffran (1 kuvert)
  • 2 msk kalvfond konc
  • 80 g tranbär torkade
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl portvin rött
  • 0.5 st purjolök
  • redning Maizena

Garnera med:

tranbär färska eller frysta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs köttet i en stekpanna med smör, i omgångar, och lägg över i en gryta. Salta och peppra.

2
Smaksätt med kanelstång, saffran, fond och tranbär. Späd med vatten och portvin. Låt grytan sjuda under lock, ca 45 minuter.

3
Tillsätt skivad purjolök och låt grytan sjuda i 5 minuter till. Red ev av med mörk redning. Garnera med tranbär.