Du behöver
- 800 g rostbiff av lamm
- 2 st gula lökar
- 3 msk smör
- salt svartpeppar
- 1 st kanelstång
- 0.5 g saffran (1 kuvert)
- 2 msk kalvfond konc
- 80 g tranbär torkade
- 2 dl vatten
- 0.5 dl portvin rött
- 0.5 st purjolök
- redning Maizena
Garnera med:
tranbär färska eller frysta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs köttet i en stekpanna med smör, i omgångar, och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2
Smaksätt med kanelstång, saffran, fond och tranbär. Späd med vatten och portvin. Låt grytan sjuda under lock, ca 45 minuter.
3
Tillsätt skivad purjolök och låt grytan sjuda i 5 minuter till. Red ev av med mörk redning. Garnera med tranbär.