Du behöver

  • 2 st fläskkotletter
  • salt svartpeppar
  • ingefära
  • 1 msk matfett
  • färsk timjan

Potatis:

0.5 st gul lök
4 dl potatis
2 tsk matfett
1 dl matlagningsgrädde eller liknande
1 msk senap grov
salt vitpeppar
2 msk dill hackad

Servera med:

broccoli kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Finhacka löken och fräs den och potatisen i en kastrull med matfett. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 5 minuter. Krydda med senap, salt och peppar. Rör ner dillen strax före serveringen.

2
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Snitta fettkanterna och salta, peppra och krydda med ingefära.

3
Stek köttet i en medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Servera med potatisen och kokt broccoli. Dekorera med timjan.