Du behöver
- 50 g jäst (1 pkt)
- 5 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 250 g kesella lätt
- vetemjöl ca 14 dl
- 2.5 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål och häll på fingervarmt vatten, 37°. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet.
2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla till långa baguetter och lägg på en plåt med bakpapper.
4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över ost. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Baka ut hälften av degen till bullar och grädda i 8–10 minuter.