Du behöver

  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 250 g kesella lätt
  • vetemjöl ca 14 dl
  • 2.5 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål och häll på fingervarmt vatten, 37°. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla till långa baguetter och lägg på en plåt med bakpapper.

4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över ost. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.


Kommentar:
Baka ut hälften av degen till bullar och grädda i 8–10 minuter.