Du behöver

  • 2 st äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Smuldeg:

75 g smör eller margarin
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek i smör med socker och kanel. Låt svalna.

2
Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smör, mjölk och mjöl blandat med bakpulver.

3
Fördela smeten i muffinsbleck med formar. Lägg på äppelklyftorna.

4
Smula ihop smör, havregryn, mjöl och socker. Fördela över muffinsen och grädda i ca 15 minuter.