Du behöver
- 2 dl havregryn
- 50 g smör eller margarin
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.75 dl vetemjöl
- 4 st äpplen
- 1 msk smör
- 1 msk strösocker
- 1 tsk kanel
Maräng:
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker
Ugn: 200°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Mät upp havregrynen i en skål. Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl.
2
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ett bakpapper fastklämt i bottnen. Grädda i 20 minuter.
3
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem mjuka i smör, socker och kanel. Fördela äpplena över bottnen.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa tills marängen är blank. Spritsa ett galler över äpplena och grädda tills marängen fått fin färg.