Du behöver

  • 2 dl havregryn
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 4 st äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Maräng:

2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Mät upp havregrynen i en skål. Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl.

2
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ett bakpapper fastklämt i bottnen. Grädda i 20 minuter.

3
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem mjuka i smör, socker och kanel. Fördela äpplena över bottnen.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa tills marängen är blank. Spritsa ett galler över äpplena och grädda tills marängen fått fin färg.