Du behöver

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin

Fyllning:

3 st äpplen
1 dl valnötter och hasselnötter
3 st ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraîche
1 tsk kanel
2 tsk florsocker

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Blanda havregryn, mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.

2
Skala och riv äpplena grovt. Krama ur lätt och lägg i formen. Baka i 15 minuter.

3
Hacka nötterna grovt. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Rör i crème fraiche och häll över äpplena.

4
Strö över nötterna och kanelen, och grädda i ca 35 minuter. Sikta över florsocker.