Du behöver
- 4 st päron 4 stora eller 8 små
- 1 st citron
- 225 g lingon frysta
- 1 l lingondricka drickfärdig
- 1 dl socker
- 1 st chilipeppar
- 2 st stjärnanis
- 2 st kanelstänger
- 5 cm färsk ingefära
- 3 dl grädde
- 2 msk ingefära finhackad syltad
Garnera med:
ingefära syltad
mynta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala päronen och lägg dem i en skål med vatten och pressad citronsaft. Koka upp lingon, lingondricka och socker i en kastrull.
2
Dela chilin på längden, kärna ur och lägg i kastrullen tillsammans med stjärnanis, kanelstänger och skivad ingefära. Koka i 10 minuter.
3
Lägg i päronen och koka sakta tills de är mjuka, ca 15 minuter. Låt kallna i lagen.
4
Vispa grädde och rör i 2 tsk av lagen och hackad ingefära. Garnera med hackad, syltad ingefära och mynta och servera till päronen.