Du behöver
- 100 g valnötter
- 100 g mörk choklad
- 3 st äggvitor
- 1 dl socker
Glass:
200 g frysta hallon
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella 10%
Garnera med:
hallon
Ugn: 175°
Det här behövs till 10–12 port:
Gör så här
1
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2
Hacka valnötter och choklad grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner socker, nötter och choklad.
3
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
4
Glass: Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden.
5
Blanda ner hallonen i äggsmeten. Rör i kesella och vänd ner grädden. Häll i formen och frys in i 4 timmar. Ta fram och garnera tårtan 30 minuter före servering.