Du behöver

  • 750 g spättafilé
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st citron skal och saft

Servera med:

8 st körsbärstomater
4 prt potatismos med ägg

Ugn: 175°/225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rulla ihop filéerna och krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form med skarven ner. Blanda vatten och fond och häll på fisken.

2
Täck med folie och baka i ugn 15 minuter. Ta upp fisken, häll av vätskan och lägg tillbaks fisken i formen.

3
Vispa ihop crème fraiche, grädde, dill, persilja, citronsaft och skal och häll över fisken.

4
Strö över delade tomater och spritsa mos runt om. Gratinera i 20 minuter.