Du behöver
- 750 g spättafilé
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 1 msk fiskfond
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad persilja
- 1 st citron skal och saft
Servera med:
8 st körsbärstomater
4 prt potatismos med ägg
Ugn: 175°/225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Rulla ihop filéerna och krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form med skarven ner. Blanda vatten och fond och häll på fisken.
2
Täck med folie och baka i ugn 15 minuter. Ta upp fisken, häll av vätskan och lägg tillbaks fisken i formen.
3
Vispa ihop crème fraiche, grädde, dill, persilja, citronsaft och skal och häll över fisken.
4
Strö över delade tomater och spritsa mos runt om. Gratinera i 20 minuter.