Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 tsk olja
  • 0.5 st saffran kuvert
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl avorioris
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 150 g räkor stora
  • 50 g gröna ärter

Servera med:

citronklyftor

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i olja.

2
Tillsätt saffran och vatten och låt puttra i 1 minut. Rör i ris och tillsätt resten av vattnet och fond.

3
Koka i 15 minuter under lock tills riset är mjukt. Lägg på räkor och ärter och låt allt bli varmt. Servera med citronklyfta.