Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 12 st mogna tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk råströsocker
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk pizzakrydda eller torkad basilika
Servera med:
färsk fettuccine
parmesanost riven
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs hackad lök och riven vitlök i en gryta med olivolja. Låt fräsa på låg värme tills löken blir blank och genomskinlig.
2
Skölj och skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan och rör om. Låt tomatsåsen småkoka i minst 20 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med tomatpuré, salt, socker, svartpeppar och pizzakrydda eller torkad basilika. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.