Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 12 st mogna tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk råströsocker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk pizzakrydda eller torkad basilika

Servera med:

färsk fettuccine
parmesanost riven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs hackad lök och riven vitlök i en gryta med olivolja. Låt fräsa på låg värme tills löken blir blank och genomskinlig.

2
Skölj och skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan och rör om. Låt tomatsåsen småkoka i minst 20 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med tomatpuré, salt, socker, svartpeppar och pizzakrydda eller torkad basilika. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.