Du behöver
- 700 g lammfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st schalottenlök
- 2 msk timjan hackad färsk
- 1 msk hackad färsk rosmarin
Sås:
2 dl vatten
2 dl rödvin
2 msk kalvfond
1.5 dl vispgrädde
1 msk redning
1 msk soja
salt och peppar
Servera med:
potatis lök och körsbärstomater
Ugn: 175°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Krydda köttet och bryn runt om i smör. Hacka vitlök och lök och blanda med örterna. Rulla filéerna i blandningen och lägg över i en ugnsfast form.
2
Sätt i en köttermometer och stek klart i ugn tills termometern visar 60°. Låt köttet vila i 15 minuter.
3
Sås: Vispa ur formen med vatten och häll över i en kastrull. Koka upp med vin, fond och grädde.
4
Red av såsen och smaksätt med soja, salt och peppar. Koka i 3 minuter. Skiva upp köttet och servera med ugnsrostad potatis, lök och körsbärstomater.