Du behöver

  • 700 g lammfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk timjan hackad färsk
  • 1 msk hackad färsk rosmarin

Sås:

2 dl vatten
2 dl rödvin
2 msk kalvfond
1.5 dl vispgrädde
1 msk redning
1 msk soja
salt och peppar

Servera med:

potatis lök och körsbärstomater

Ugn: 175°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Krydda köttet och bryn runt om i smör. Hacka vitlök och lök och blanda med örterna. Rulla filéerna i blandningen och lägg över i en ugnsfast form.

2
Sätt i en köttermometer och stek klart i ugn tills termometern visar 60°. Låt köttet vila i 15 minuter.

3
Sås: Vispa ur formen med vatten och häll över i en kastrull. Koka upp med vin, fond och grädde.

4
Red av såsen och smaksätt med soja, salt och peppar. Koka i 3 minuter. Skiva upp köttet och servera med ugnsrostad potatis, lök och körsbärstomater.