Du behöver

  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 st äggulor
  • 4 dl grädde
  • 3 dl hjortronssylt av hög kvalitet

Dekorera med:

hjortron
citronmeliss

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.

2
Häll tillbaka krämen i kastrullen och värm under omrörning på svag värme tills den tjocknar. Häll krämen i skålen och vispa tills den svalnat i kallt vattenbad. Blanda i hjortronsylten.

3
Vispa grädden i en annan skål och blanda ner hjortronblandningen. Häll blandningen i en kakform och låt stå i frysen till följande dag eller i minst 4 timmar.

4
Sänk formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå framme 30 minuter innan den serveras. Dekorera med hjortron och eventuellt citronmeliss.