Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk hackad lök
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 st burk krossade tomater
1 tsk farinsocker
salt och peppar
1 msk oregano
1 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Rör i färs, ägg, lök, salt och peppar. Forma till biffar och bryn i en stekpanna med smör. Lägg över i en form.

2
Sås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör. Späd med tomatpuré och tomater. Koka ihop i 5 minuter. Krydda med farinsocker, salt, peppar och oregano.

3
Häll såsen över biffarna och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter tills osten fått fin färg.