Du behöver

  • 2 st skinkschnitzel
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 4 st salladslökar
  • 2 msk teriyakisås

Sallad:

125 g äggnudlar
50 g snaps suger
5 cm purjolök
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
0.5 msk sesamolja
2 tsk ingefära riven
2 tsk thaisoja ljus
0.5 st lime pressad saft
1 msk färsk koriander
2 tsk sesamfrö

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Strimla köttet och stek det i en stekpanna med olja på hög värme, i några minuter. Salta och peppra. Dela salladslökarna i bitar och slunga runt dem med köttet i stekpannan. Smaksätt med teriyakisås. Ta upp och håll varmt.

2
Dela suger snapsen på längden och skiva paprikorna och purjolöken. Fräs grönsakerna snabbt i sesamolja och smaksätt med ingefära, thaisoja, limesaft och grovt riven koriander. Blanda ner de kokta nudlarna och köttet. Strö över sesamfrö. Servera genast.