Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 250 g hallon tinade
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 3.5 dl vaniljyoghurt

Topping:

2 st gelatinblad
3 dl crème fraîche
0.5 dl pressad citronsaft
0.5 st citron rivet skal

Garnera med:

hallon
blåbär
mynta

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder.

2
Mixa hallon, blåbär och strösocker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt citronskal, grädde och vaniljyoghurt.

3
Blanda de smälta gelatinbladen med 1 dl av pannacottasmeten. Rör sedan ner blandningen i resten av smeten och kör i 30 sekunder. Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.

4
Topping: Blötlägg gelatinbladen, 5 minuter i kallt vatten. Krama ur och smält i en skål i mikron i 10 sekunder. Blanda i crème fraichen under omrörning och tillsätt citronsaft och skal. Fördela över den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen, ca 30 minuter. Dekorera med hallon, blåbär och färsk mynta.