Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad dill
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 8.5 dl dinkelmjöl siktat

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet, smör & rapsolja, salt, honung, dill och dinkelmjöl. Arbeta degen i 10 minuter. Den ska vara lösare i konsistensen än en vanlig vetedeg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.

2
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Strö över ca 1/2 dl vetemjöl och platta ytterst försiktigt ut degen med handen till en platta.

3
Skär degen i 24 bitar och nagga med en gaffel. Låt degen jäsa i 20 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på bakgaller utan bakduk.