Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 msk torkad dill
- 5 dl dinkelmjöl fullkorn
- 8.5 dl dinkelmjöl siktat
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet, smör & rapsolja, salt, honung, dill och dinkelmjöl. Arbeta degen i 10 minuter. Den ska vara lösare i konsistensen än en vanlig vetedeg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.
2
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Strö över ca 1/2 dl vetemjöl och platta ytterst försiktigt ut degen med handen till en platta.
3
Skär degen i 24 bitar och nagga med en gaffel. Låt degen jäsa i 20 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på bakgaller utan bakduk.