Du behöver

  • 0.5 l tranbär
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 dl florsocker + 1 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1.5 msk apelsinlikör
  • 2 dl vispgrädde

Kokos- och vit chokladsås:

150 g vit choklad
1.5 dl grädde
2 msk apelsinlikör
1.5 msk kokosflingor

Gör så här

1
Hetta upp bär och vatten till kokpunkten. Häll i en sil och passera med hjälp av en slev. Tillsätt 1,5 dl pudersocker och låt svalna.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum och äggulorna med resten av pudersockret och vaniljsockret.
Vispa också grädden och blanda sedan alla ingredienser i bärmoset, äggvitorna till sist.

3
Häll allt i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.

4
Gör såsen: Smält chokladbitarna med grädde i en skål som du ställer över sjudande vatten. Smaksätt såsen med apelsinlikör och kokos.

5
När fyra timmar gått, ta fram formen ur frysen. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på serveringsfat. Dekorera med tunna mandel- eller havreflarn och kokos- och vitchokladsås.