Du behöver

  • 4 st laxfilé à 200 g
  • aluminiumfolie

Grönsaker:

0.5 st aubergine
0.5 st zucchini
1 st röd paprika
1 st paprika gul
0.5 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta liten
0.5 st chilipeppar röd spansk

Citronsmör:

100 g smör rumstempererat
1 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk salt

Dekoration:

örter och strimlat citronskal

Ugn: 200° grill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela aubergine och zucchini på längden i 1 cm tjocka skivor. Grilla i grillpanna och skär sedan upp i mindre bitar.

2
Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Rosta högt upp vid 200° grillvärme tills skalet börjar svartna. Ta ut ur ugnen och låt kallna något och dra sedan av skalet. Skär sedan i stora bitar.

3
Mixa oljan med vitlök och chili. Vänd ihop alla grönsaker med oljan.

4
Vispa smör, citronskal och -saft till luftig konsistens.

5
Arrangera i dubbelt lager med aluminiumfolie – lax, grönsaker och smör. Vik ihop folien till ett fint paket. Perfekt att grilla på utegrillen, ca15 minuter. Öppna paketet på tallriken och en ljuvlig aptitretande doft kittlar ditt sinne.