Du behöver

Till formen:

matfett
pofiber glutenfri mjölmix eller ströbröd utan gluten
0.75 dl pumpakärnor eller sötmandel

Kaksmet:

1.5 dl socker
2.5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl flytande fett motsvarande 150 g smält avsvalnat fett
3 st ägg

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber, glutenfri mjölmix eller ströbröd utan gluten.

2
Täck bakformens botten med pumpakärnor eller skållad och halverad sötmandel.

3
Mät upp socker, potatismjöl och bakpulver. Tillsätt fettet och till sist äggen, ett i taget. Rör om så att alla ingredienser blandar sig men inte mer.

4
Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i 45–50 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna innan du förvarar den i plastpåse. Kakan kan frysas.


Kommentar:
Om du vill ha en saftig kaka, stick några gånger i den uppstjälpta kakan med en sticka. Fukta med 1 dl äppeljuice och smaksätt eventuellt med 2 msk punsch eller sherry.