Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl lättyoghurt alt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas mix som ger en lättkavlad deg
  • 70 g oliver pimientofyllda

Till penslingen:

1 st ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Värm yoghurt/vatten tillsammans med oljan till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med degspadet. Tillsätt salt och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Finhacka under tiden oliverna.

2
Arbeta ihop degen och tillsätt så mycket mjölmix du behöver för att kunna baka ut degen. Dela degen i tre delar och forma till bullar. Kavla ut varje del till en rund kaka som är 18 cm i diameter. Sporra kakan i 6 tårtbitar/trianglar och fördela ungefär en tesked olivhack i basen på varje bit och rulla ihop mot spetsen.

3
Låt gifflarna jäsa övertäcka på en plåt med bakplåtspapper i ca 25 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 12–14 minuter. Gifflarna kan frysas.