Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl lättyoghurt alt vatten
- 2 msk rapsolja
- 0.5 tsk salt
- 5 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas mix som ger en lättkavlad deg
- 70 g oliver pimientofyllda
Till penslingen:
1 st ägg
Ugn: 250°
Gör så här
1
Värm yoghurt/vatten tillsammans med oljan till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med degspadet. Tillsätt salt och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Finhacka under tiden oliverna.
2
Arbeta ihop degen och tillsätt så mycket mjölmix du behöver för att kunna baka ut degen. Dela degen i tre delar och forma till bullar. Kavla ut varje del till en rund kaka som är 18 cm i diameter. Sporra kakan i 6 tårtbitar/trianglar och fördela ungefär en tesked olivhack i basen på varje bit och rulla ihop mot spetsen.
3
Låt gifflarna jäsa övertäcka på en plåt med bakplåtspapper i ca 25 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 12–14 minuter. Gifflarna kan frysas.