Du behöver

  • 3 st majskyckling ca 500 g
  • salt svartpeppar

Gremolata:

1 st citron
2 st vitlöksklyftor
2 msk persilja

Sås:

2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond konc
1 dl vin torrt vitt
salt och peppar

Till servering:

potatis- och nässeltimbaler
sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av filéerna med hushållspapper. Salta lätt och krydda med svartpeppar.

2
Blanda rivet citronskal, hackad vitlök och hackad persilja till gremolatan. Gnid in i filéerna med gremolatan.

3
Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, det tar ca 25 minuter. Låt köttet vila 10 minuter.

4
Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och håll varmt.

5
Blanda crème fraiche, kycklingfond och vitt vin. Koka samman och smaka av med salt och peppar. Servera crème fraichesås, potatis- och nässeltimbaler och en sallad och till kycklingen.