Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 4 dl dinkelmjöl fullkorn
  • vetemjöl ca 6 dl special

Garnering:

sesamfrö krossat linfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olja, salt, honung och dinkelmjöl.

2
Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 bitar. Rulla med lätt hand ut till smala bröd. Vrid dem några gånger och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Pensla med vatten och strö på sesam- och linfrö. Grädda i 15 minuter.