Du behöver
- 50 g jäst
- 4 dl vatten
- 1 dl yoghurt
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 4 dl dinkelmjöl fullkorn
- vetemjöl ca 6 dl special
Garnering:
sesamfrö krossat linfrö
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olja, salt, honung och dinkelmjöl.
2
Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 bitar. Rulla med lätt hand ut till smala bröd. Vrid dem några gånger och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Pensla med vatten och strö på sesam- och linfrö. Grädda i 15 minuter.