Du behöver

Till formen:

1 msk matfett
2 msk pofiber alt glutenfritt ströbröd

Till kakan:

150 g sötmandel
200 g potatis kokt kall
1 st citron 1
2 st ägg
2 dl socker
0.75 dl flytande fett

Till krämen:

1 dl mjölk
0.5 msk maizena majsstärkelse
1 msk socker
0.5 tsk rivet citronskal
1 st äggula

Garnering:

jordgubbar färska eller frysta

Ugn: 175°

Det här behövs till 8–10 bitar:

Gör så här

1
Smörj en bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa den med Pofiber eller glutenfritt ströbröd.

2
Skålla och mal mandeln och riv den kokta kalla potatisen.

3
Vispa äggen och sockret poröst. Tillsätt mandel, potatis, citronskal och fettet. Rör om och skrapa ned smeten i formen. Grädda tills kakan får lagom färg, i ca 45 minuter.

4
Kräm: Mät upp mjölk, socker och maizena i en kastrull. Koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt rivet citronskal och äggulan.

5
Bred krämen på den avsvalnade kakan och garnera med jordgubbar. Förvara denna tårtliknande kaka i kylen, som också kan frysas.