Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl kesella
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl chips chocolate

Garnering:

vispgrädde
körsbär
riven choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst och vispa i kakao. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner vaniljsocker, mjölk och kesella.

2
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och chocolate chips och vänd ner i smeten.

3
Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda i 15 minuter. Låt svalna och garnera med grädde, körsbär och choklad.