Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 3 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 1 st banan
Topping:
100 g färskost
50 g smör eller margarin
4 dl florsocker
kokosflagor eller flingor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
2
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fyll till hälften med smet. Lägg i skivad banan och klicka på resten av smeten. Grädda i ca 18 minuter. Låt svalna.
3
Rör ihop färskost och smör och blanda i florsocker. Klicka toppingen på muffinsen och strö över kokos.