Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st banan

Topping:

100 g färskost
50 g smör eller margarin
4 dl florsocker
kokosflagor eller flingor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Rör ner i smeten tillsammans med mjölk.

2
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fyll till hälften med smet. Lägg i skivad banan och klicka på resten av smeten. Grädda i ca 18 minuter. Låt svalna.

3
Rör ihop färskost och smör och blanda i florsocker. Klicka toppingen på muffinsen och strö över kokos.