Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 dl lemoncurd
- saft skal och av 1
- 3.5 dl vetemjöl special
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
Glasyr:
1 dl florsocker
1.5 tsk apelsin pressad
2 msk pistaschmandel
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i vaniljsocker, mjölk, lemoncurd och apelsinskal och saft.
2
Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat och salt och vänd ner i smeten.
3
Fyll muffinsformar till 3/4 med smet och grädda i 12 minuter. Låt svalna.
4
Rör ihop florsocker och apelsinsaft och glasera muffinsen. Strö över grovt hackad pistaschmandel.