Du behöver

  • innerfilé
  • träspett
  • 1 st kycklingmarinad Santa Maria

Caesardressing:

2 st sardellfiléer hackade
1 dl parmesanost riven
3 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
1 msk citron pressad saft
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 dl vatten
salt svartpeppar
0.5 tsk akaciahonung

Sallad:

1 st romansallad
10 st salladslökar
12 st körsbärstomater

Till servering:

brödkrutonger
parmesanost

Ugn: 250°, grill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Trä upp filéerna på blötlagda träspett och pensla dem med kycklingmarinad. Grilla spetten i en liten långpanna med bakplåtspapper i ca 8 minuter, vänd spetten efter halva tiden.

2
Blanda alla ingredienser till salladssåsen i en stor skål. Smaka av med salt, peppar och honung.

3
Riv sallaten i stora bitar. Dela salladslöken i 4 cm långa bitar och halvera tomaterna.?

4
Blanda grönsakerna med en del av dressingen precis innan den ska serveras. Lägg på kycklingspetten, strö över brödkrutonger parmesanost i flagor. Servera resten av dressingen i en flaska bredvid.