Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor

Kryddmarinad:

0.5 dl ketchup
0.25 dl chilisås hot
1 msk rapsolja
2 tsk curry
1 tsk persillade fransk blandning av persilja, vitlök och havssalt

Potatissallad:

400 g potatis tärnad
1 st rädisor påse
75 g ärtskott
5 st salladslökar

Dressing:

1 msk vinäger
1 tsk senap Dijon
3 msk rapsolja kallpressad
salt svartpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Ta bort skinnet från klubborna och lägg dem i en smord ugnssäker form.

2
Blanda ketchup, hot chilisås, rapsolja, curry och persillade i en skål. Pensla blandningen på kycklingklubborna och pensla en gång till under stekningen.

3
Stek klubborna i ca 30 minuter i nedre delen i ugnen. Kycklingen är klar när köttsaften är ofärgad.

4
Koka upp 1 liter vatten och 2 tsk salt i en gryta. Lägg ner frysta potatistärningar och koka dem i 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

5
Blanda vinäger, senap, olja, salt och peppar till en dressing. Smaka av. Blanda potatisen med dressingen och låt den svalna. Tillsätt skivade rädisor, ärtskott och skivad salladslök precis innan du ska servera potatissalladen.