Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk soja
  • 8 skiva formbröd grovt
  • 1 st krispissallad
  • 4 st tomater skivade
  • 1 pkt bacon
  • 4 msk majonnäs
  • träspett

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, salta och peppra. Blanda smör & rapsolja med soja och pensla filéerna.

2
Stek filéerna i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills köttsaften är ofärgad. Låt kallna. Skiva köttet.

3
Bred majonnäs på fyra rostade brödskivor. Lägg på sköljda sallatsblad, kyckling, tomater och stekt bacon. Lägg en klick majonnäs överst och toppa med en brödskiva som du fäster med ett träspett.


Kommentar:
Stek baconet i en liten långpanna i ugnen i 225° i ca 5 min. Låt baconskivorna rinna av på dubbelt hushållspapper.