Du behöver

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 msk kakaopulver
  • 1 msk pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.75 dl flytande fett
  • 1 dl vatten
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 0.75 dl solroskärnor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj en liten långpanna som är 20×30 cm och bröa den med pofiber.

2
Mät upp de torra ingredienserna för sig; mjölmix, potatismjöl, kakao, pofiber och bakpulver. Blanda fettet och vattnet i en skål.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölmixblandningen, tillsätt vätskan, och rör ihop till en smet.

4
Skrapa ned smeten i formen och strö över solroskärnorna.

5
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skär upp kakan i rutor. Kan frysas.