Du behöver
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl potatismjöl
- 1.5 msk kakaopulver
- 1 msk pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 0.75 dl flytande fett
- 1 dl vatten
- 3 st ägg
- 2.5 dl socker
- 0.75 dl solroskärnor
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smörj en liten långpanna som är 20×30 cm och bröa den med pofiber.
2
Mät upp de torra ingredienserna för sig; mjölmix, potatismjöl, kakao, pofiber och bakpulver. Blanda fettet och vattnet i en skål.
3
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölmixblandningen, tillsätt vätskan, och rör ihop till en smet.
4
Skrapa ned smeten i formen och strö över solroskärnorna.
5
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skär upp kakan i rutor. Kan frysas.