Du behöver

  • 1.5 dl potatismjöl
  • 0.5 dl pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker

Fyllning:

2 dl sylt eller fruktmos

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en långpanna som är 30×40 cm och täck med bakplåtspapper, smörj lätt på bakplåtspappret också.

2
Mät upp potatismjöl, Pofiber och bakpulver.

3
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa och sikta i mjölblandningen. Vänd samman ingredienserna och skrapa ned smeten i långpannan.

4
Grädda kakbotten direkt, på mittfalsen i 7–8 minuter till lagom färg.

5
Strö över 1–2 msk socker och stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Ta bort pappret som var med vid gräddningen.

6
Bre sylt eller mos på kakan. Rulla ihop så att skarven kommer nedåt. Låt rulltårtan vila inlindad i bakplåtspapper och trä plastpåse om kakan när den har svalnat.