Du behöver
- 1.5 dl potatismjöl
- 0.5 dl pofiber
- 1 tsk bakpulver
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
Fyllning:
2 dl sylt eller fruktmos
Ugn: 225°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en långpanna som är 30×40 cm och täck med bakplåtspapper, smörj lätt på bakplåtspappret också.
2
Mät upp potatismjöl, Pofiber och bakpulver.
3
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa och sikta i mjölblandningen. Vänd samman ingredienserna och skrapa ned smeten i långpannan.
4
Grädda kakbotten direkt, på mittfalsen i 7–8 minuter till lagom färg.
5
Strö över 1–2 msk socker och stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Ta bort pappret som var med vid gräddningen.
6
Bre sylt eller mos på kakan. Rulla ihop så att skarven kommer nedåt. Låt rulltårtan vila inlindad i bakplåtspapper och trä plastpåse om kakan när den har svalnat.