Du behöver

  • 1 st lime
  • 2 bitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl kamutvete
  • 2 dl vatten
  • 220 g rotfrukt Findus frysta
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk pinjenötter

Sås:

1.5 dl yoghurt mild naturell
2 msk hackad dill

Ugn: 200°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Pressa limen och häll hälften av saften över laxen. Krydda med salt och peppar och baka i ugn i 15 minuter.

2
Koka kamutvetet i vattnet i 10 minuter. Koka rotfrukterna i ett par minuter. Blanda med vetet, oljan och persiljan.

3
Rör ihop yoghurt med dill, salt, peppar och resten av limesaften. Servera såsen till laxen med kamutsalladen. Strö över pinjenötter.