Du behöver
- 250 g vit fiberpasta Kungsörnen
- 1 kg musslor färska
- 1 st schalottenlök hackad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1 msk rapsolja
- 1.5 dl vin vitt torrt
Sås:
2 dl spad från musselkoket
2 dl saffran crème fraiche gourmet med
0.5 st fänkål
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond konc
salt svartpeppar
Till serveringen:
250 g räkor skalade
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och kontrollera att alla musslor är hela och att skalsköldarna är slutna.
2
Fräs schalottenlök och vitlök i en stor gryta med olja. Tillsätt vin och koka upp. Tillsätt därefter musslorna och skaka grytan med locket på då och då. När musslorna öppnar sig, efter 3–4 minuter, är de klara.
3
Ta upp musslorna och sila ner 2 dl av buljongen i en såskastrull. Tillsätt crème fraiche, skivad fänkål, tomatpuré och fond. Rör om och sjud såsen i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg upp pastan, slå över såsen och sätt några hela musslor vid sidan. Ta bort skalet på resten och lägg ovanpå tillsammans med räkorna och ev en dillkvist.