Du behöver

  • 12 st cannellonirör

Fyllning:

250 g ricotta
6 st salladslökar
1 dl tomater soltorkade marinerade
1 st grön paprika
2 dl crème fraîche
1 dl cashewnötter
1 tsk persillade
salt svartpeppar

Gratinering:

2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
3 dl lagrad ost riven

Servera med:

140 g bacontärningar
gräslök

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp lättsaltat vatten i en stor pastagryta och koka cannellonin i ca 4 minuter. Häll av vattnet och spola av dem i kallt vatten. Låt rinna av.

2
Blanda ricotta, skivad salladslök, hackade tomater, hackad paprika, crème fraiche, rostade och hackade cashewnötter och persillade i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg över i en spritspåse och spritsa fyllningen i cannellonirören. Lägg dem i en smord ugnssäker form.

4
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull, och koka upp under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.

5
Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 dl av osten tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.

6
Häll såsen över cannellonin och strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

7
Strö över stekta bacontärningar och klippt gräslök vid serveringen.