Du behöver

  • 2 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 250 g broccoli
  • 2 st morötter
  • 100 g haricots verts
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja hackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i matvetet och koka under lock i 10 minuter.

2
Dela broccolin i mindre buketter. Skala och strimla morötterna och dela bönorna på mitten. Skölj och skiva purjolöken och hacka vitlöken.

3
Börja med att fräsa morötter och broccoli i olja tills de börjar mjukna. Tillsätt haricots verts, purjolök och vitlök och fräs i 5 minuter.

4
Blanda grönsakerna med matvete och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.