Du behöver

  • 2 st ryggbiff ca 1 1
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett

Lök:

1 st rödlök tunt skivad
vatten matfett
salt och peppar

Till servering:

kokt potatis
morötter kokta och haricots verts

Garnering:

färsk rosmarin

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av det rumstempererade köttet, salta och peppra.

2
2. Stek köttet i matfett, ca 2–3 minuter per sida, beroende på hur “rosa” du vill ha köttet. Låt köttet vila på varm tallrik.

3
3. Lägg löken i en ren stekpanna, och häll på vatten så det täcker. Koka bort vattnet under omrörning så att löken blir mjuk. Tillsätt en tesked matfett och stek löken blank. Salta och peppra. Servera köttet med stekt lök, potatis, morötter och haricots verts.