Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • 0.5 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 st citron rivet skal
  • 4 msk persilja hackad
  • 2 msk dill hackad
  • 3 msk smör eller margarin

Sås:

2 dl gräddfil
1 msk senap söt
1 msk dill
socker

Till servering:

kokt potatis
spenat smörfräst
citronklyftor

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vänd fisken i en blandning av mjöl, salt och peppar.

2
Blanda citronskal, persilja och dill och strö över fisken. Klappa in citron- och örtblandningen i paneringen. Stek på medelvärme i smör, ca 3 minuter per sida.

3
Rör ihop gräddfil, senap och dill och smaka av med salt, peppar och socker. Servera fisken med sås, potatis, smörfräst spenat och citronklyftor.