Du behöver
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 msk ströbröd
- salt och peppar
- 1 st ägg
- 700 g fiskfilé t ex hällefilé
- 2 msk smör eller margarin
Räktopp:
10 cm purjolök strimlad
2 st hårdkokta ägg hackade
100 g skalade räkor
2 msk dill hackad
1 dl vatten
1 msk fiskfond
Till servering:
kokt potatis
sugarsnaps
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål.
2
Dela stora filéer. Doppa fisken i ägget och vänd den i ströbrödblandningen. Stek i smör ca 3 minuter per sida.
3
Fräs purjolöken mjuk i smör. Blanda med hackade ägg, räkor och dill. Tillsätt vatten och fond och koka upp.
4
Servera ägg- och räkblandningen till fisken tillsammans med kokt potatis och sugarsnaps.