Du behöver

  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • salt och peppar
  • 1 st ägg
  • 700 g fiskfilé t ex hällefilé
  • 2 msk smör eller margarin

Räktopp:

10 cm purjolök strimlad
2 st hårdkokta ägg hackade
100 g skalade räkor
2 msk dill hackad
1 dl vatten
1 msk fiskfond

Till servering:

kokt potatis
sugarsnaps

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål.

2
Dela stora filéer. Doppa fisken i ägget och vänd den i ströbrödblandningen. Stek i smör ca 3 minuter per sida.

3
Fräs purjolöken mjuk i smör. Blanda med hackade ägg, räkor och dill. Tillsätt vatten och fond och koka upp.

4
Servera ägg- och räkblandningen till fisken tillsammans med kokt potatis och sugarsnaps.