Du behöver
- 50 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 10.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 0.75 dl socker
- 1 tsk salt
- 200 g smör eller margarin
- 2 st ägg
Fyllning:
100 g smör eller margarin
0.75 dl socker
1 dl kokos
75 g choklad hackad mörk
Pensling:
1 st ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
1.5 msk vatten
kokos
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
2
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål och finfördela smöret häri.
3
Rör i degspadet och äggen i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
4
Rör ihop fyllningen.
5
Ta upp degen på ett bakbord och dela i tre bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllning.
6
Rulla ihop och lägg med skarven ned på en plåt täckt med bakplåtspapper. Klipp snitt med jämna mellanrum en bit ner i rullen och vik snibbarna växelvis åt höger och vänster. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
7
Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
8
Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade längderna.