Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 10.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.75 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 st ägg

Fyllning:

100 g smör eller margarin
0.75 dl socker
1 dl kokos
75 g choklad hackad mörk

Pensling:

1 st ägg

Glasyr:

2 dl florsocker
1.5 msk vatten
kokos

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

2
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål och finfördela smöret häri.

3
Rör i degspadet och äggen i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

4
Rör ihop fyllningen.

5
Ta upp degen på ett bakbord och dela i tre bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllning.

6
Rulla ihop och lägg med skarven ned på en plåt täckt med bakplåtspapper. Klipp snitt med jämna mellanrum en bit ner i rullen och vik snibbarna växelvis åt höger och vänster. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

7
Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

8
Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade längderna.