Du behöver

Kakor:

125 g hasselnötter rostade och skalade, ICA
4 dl florsocker
4 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Fyllning:

nutella ca 1.5 dl
1 tsk kakao

Kristyr:

2 dl florsocker
0.5 st äggvita
1 krm ättiksprit

Garnering:

golden perlini Dr Oetker

Ugn: 150°

Gör så här

1
Kakor: Mal hasselnötterna med mandelkvarn och blanda dem med florsocker i en bunke.

2
2. Vispa äggvitorna med elvisp, öka successivt hastigheten. Tillsätt sockret och vispa till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner nöt- och florsockerblandningen.

3
3. Spritsa ut 50 stycken klickar, stora som 5-kronor, på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt plåtarna stå i minst 30 minuter innan kakorna gräddas – då spricker inte kakorna. Grädda i nedre delen av ugnen, i ca 12 minuter. Dra bakplåtpapperet från plåten till köksbänken, där kakorna får kallna.

4
4. Fyllning: Blanda nutella och kakao och bred en klick på botten på hälften av kakorna. Lägg samman dem två och två, med den återstående delen av kakorna. Ställ dem upp.

5
5. Kristyr: Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit till en slät kristyr. Spritsa på toppen av makronerna och strö över de guldfärgade sockerpärlorna. Låt kristyren stelna.