Inbakad kassler

Inbakad kassler – en gammal klassiker som alltid blir lika uppskattad. Här brer vi en god vitlöksröra mellan kasslerskivorna innan de bakas in i smördegen.

4 portioner

Du behöver

3 frysta smördegsplattor
800 g kassler
250 g färskost med vitlök
2+2 dl crème fraîche
2+ 2 msk hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tina smördegsplattorna i 30 minuter. Lägg två plattor lite omlott och kavla ut till en bottenplatta. Skiva kasslern.

2

Rör ihop 150 g färskost, 2 dl crème fraiche, 2 msk persilja och vitlök och bred mellan skivorna. Lägg ihop och lägg på smördegen.

3

Kavla ut den sista smördegen och lägg ovanpå. Nyp ihop kanterna och pensla med uppvispat ägg.

4

Baka i 25 minuter. Koka upp 2 dl crème fraiche med grädde, resten av osten och persilja. Servera till.

Scroll to Top