Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 250 g björnbär
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 st ägg stora, delade i gulor och vitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Garnering:

1 dl vispgrädde
björnbär
citronmeliss

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen.

2
Ta undan ett par björnbär för dekoration. Lägg resten i en kastrull tillsammans med 1/2 dl strösocker. Värm på svag värme och mixa sedan sönder bären.

3
Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör om. Sila purén genom en nätsil, så att den blir slät.

4
Vispa äggulor och 1 dl strösocker i en bunke till pösigt skum. Vispa ner björnbärspurén.

5
Vispa grädden och blanda ner den. Vispa äggvitorna hårt och blanda ner dem.

6
Häll upp i höga glas och ställ kallt i kylen för att stelna. Garnera med en klick vispad grädde, björnbär och citronmeliss.