Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 250 g björnbär
- 0.5 dl strösocker
- 3 st ägg stora, delade i gulor och vitor
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
Garnering:
1 dl vispgrädde
björnbär
citronmeliss
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen.
2
Ta undan ett par björnbär för dekoration. Lägg resten i en kastrull tillsammans med 1/2 dl strösocker. Värm på svag värme och mixa sedan sönder bären.
3
Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör om. Sila purén genom en nätsil, så att den blir slät.
4
Vispa äggulor och 1 dl strösocker i en bunke till pösigt skum. Vispa ner björnbärspurén.
5
Vispa grädden och blanda ner den. Vispa äggvitorna hårt och blanda ner dem.
6
Häll upp i höga glas och ställ kallt i kylen för att stelna. Garnera med en klick vispad grädde, björnbär och citronmeliss.