Du behöver
- 4 skiva oxfilé ca 2 1/2 cm tjocka
- salt
- 1.5 tsk svartpepparkorn stötta
- 2 msk smör
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk bananschalottenlök hackad
- 2 msk konjak
- 2 dl mörk oxbuljong av fond
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk grönpeppar hackad
- 1 msk smör
- 2 msk persilja hackad
Servera med:
potatis bakad
haricots verts kokta
Det här behövs till 4 port.
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar.
2
Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida. Bred ett tunt lager senap på varje sida av filéerna. Strö lök mellan filébitarna, fräs den hastigt och vänd köttet.
3
Häll på konjak och flambera. Ta upp köttskivorna och lägg dem på varma tallrikar.
4
Tillsätt oxbuljong, grädde och grönpeppar, och rör om medan såsen kokar ihop, ca 3 minuter. Montera ner en klick smör i såsen. Häll lite sås över filéerna och strö över persilja. Servera resten av såsen i en såssnipa.
Stäng av köksfläkten och ha ett lock i beredskap om lågorna blir höga!